COVID-19 restriktioner
Vi glæder os rigtig meget til at se dig i vores klinik, men af hensyn til dig og dine medpatienter opfordrer vi dig til først at ankomme kort før dit mødetidspunkt, og at du kun har én pårørende med. Hvis du oplever symptomer som feber, hovedpine, ondt i halsen eller hoste mv. bedes du melde afbud.

Øjenlågsoperation – tunge øjenlåg

Er du træt af at kæmpe med tunge øjenlåg? Eller har du andre problemer med øjenlågene? Så kan en øjenlågsoperation være den rette løsning for dig.

Hvordan foregår operationen for tunge øjenlåg?

 • Vi renser din hud.
 • Kirurgen tegner og måler, hvor meget hud, du skal have fjernet.
 • Du får lokalbedøvelse.
 • Ved operationen fjerner vi hud og overfladisk muskel.
 • Hvis der poser meget fedt frem, kan vi fjerne det overflødige.
 • Vi syer din hud og muskel sammen igen.

Operationen på begge dine øjenlåg varer cirka 1 time.

Hos Plastiskkirurgisk Klinik tilbyder vi operation af tunge øjenlåg og poser under øjnene eller en kombination af begge operationer. Kontakt os på 86 18 04 88 for at høre mere.

Få et friskere og mere ungdommeligt udseende

Den mest almindelige kosmetiske operation i Danmark er for tunge øjenlåg og poser under øjnene. Disse operationer kan hjælpe dig til at få et friskere og mere ungdommeligt udseende – og så kan det afhjælpe dine fysiske gener.

Der er sjældent komplikationer ved denne type operation og langt de fleste patienter er tilfredse med resultatet.

Medlem af  

Øjenlågsoperation via sygesikringen

Hvis du har så store øjenlågsgener, at det generer dit syn, kan du få tilbudt operationen via sygesikringen. Hvis dit problem er mere kosmetisk, skal du selv betale.

En af de forandringer, der sker med årene, er, at huden bliver slap og lægger sig i folder. Den overflødige hud på øjenlågene kan da lægge sig ud over øjenvipperne.

Sommetider er folderne så udtalte, at huden på de øverste øjenlåg ligefrem skygger for synsfeltet ud til siderne. Når det sker, er dit synsfelt for småt, og du vil  være nødt til at rynke panden eller lægge nakken tilbage for at se tilstrækkeligt. Resultatet vil være, at du oplever tunghed, træthed eller hovedpine sidst på dagen. Nogle har desuden en udposning af fedt, der kan føles skæmmende. 

Ønsker du rådgivning, eller har du nogle generelle spørgsmål, så er du velkommen til at ringe til os på 86 18 04 88 eller kontakte os via sidens kontaktformular.

Få en konsultation inden din øjenlågsoperation

Inden din øjenlågsoperation, får du en konsultation, hvor operationen bliver beskrevet i detaljer. Vi anbefaler, at du tager en bisidder med (ægtefælle, familiemedlem, ven, veninde eller lignende) til konsultationen. Det kan være en god idé, da det har vist sig, at man ikke altid ”hører” det samme ved den mundtlige information.

Der skal mindst gå en uge fra 1. konsultation, til du bliver opereret. Du skal i forbindelse med operationsbestilling underskrive en samtykkeerklæring.

De næste afsnit beskriver det praktiske forløb.

Hvad skal jeg gøre før operationen?

Det er vigtigt at være velforberedt inden din øjenlågsoperation. Her er nogle ting, du skal være opmærksom på inden din operation.

 • Mød udhvilet op før operationen
 • Vask ansigt og hals med sæbe om morgenen inden behandlingen
 • Brug ikke makeup i ansigtet på operationsdagen
 • Tag løst tøj på, der ikke skal over hovedet
 • Spis et måltid et par timer før behandlingen
 • Undgå de sidste 2 uger før samt efter operationen medicin, der indeholder acetylsalicylsyre f.eks. magnyl eller kodimagnyl, hvidløg, ingefær og fiskeolie samt undgå alkohol dagen før, da det kan øge blødningstendensen
 • Overvej at droppe tobaksrygning i tiden før og efter operationen, da det vil give en bedre heling og et bedre resultat

Syning og lokalbedøvelse

Operationen foregår under lokalbedøvelse, så du er smertefri, men vågen under hele indgrebet. Du bliver syet under huden med en ganske tynd tråd der skal fjernes efter 7-10 dage.

Hvad kan jeg gøre efter operationen

For at undgå blødning og mindske hævelsen skal du efter indgrebet anvende kølebriller eller ispose og hvile med hovedet højt.

Priser 

Tunge øjenlåg 11.000 kr.
Poser under øjnene 13.000 kr.
Tunge øjenlåg + poser uder øjnene 23.000 kr.

Kontakt os for at høre mere

Udfyld formularen og vi vil kontakte dig for en snak om dine muligheder. Vi vender tilbage hurtigst muligt.

Du vil få udleveret medicin til brug efter operationen. 

Der vil altid sive lidt væske og blod til øjenområdet efter operationen. Skulle der opstå rigtig blødning fra såret, kan du sætte dig med hovedet højt, nakken bagover og presse på stedet med et rent klæde i 10-15 minutter.

Der kan opstå lette smerter efter operationen, som du kan behandle med Panodil. Vi fraråder medicin, som indeholder acetylsalicylsyre, f.eks. Magnyl eller Kodimagnyl, giver større blødningstilbøjelighed.

Det er almindeligt, at øjnene ikke kan lukke helt til de første par døgn på grund af hævelse af øjenomgivelserne.

Hvis det giver dig gener, kan du med fordel anbringe en strimmel neutral øjensalve under nederste øjenlåg, inden du lægger dig til hvile. Vævet omkring øjnene er løst, derfor er en hævelse efter en øjenlågsoperation uundgåelig, men efter en uge er hævelsen næsten forsvundet igen.

Der vil ofte komme blå mærker omkring øjnene efter operationen. De vil først forsvinde helt efter et par uger. Du kan bruge solbriller som beskyttelse. Lad være med at se TV eller anstrenge øjnene på anden vis efter operationen, da det kan give øget hævelse og dårligere heling. Hold dig fra alkohol, da det udvider blodkarrene.

Hvilke komplikationer kan opstå ved øjenlågsoperationer?

Komplikationer ved øjenlågsoperationer er meget sjældne og omfatter typisk blødning og infektion.
Ved pludselig stærk smerte, hurtig voksende hævelse og misfarvning omkring øjnene samt synsforstyrrelser, bedes du straks kontakte Plastikkirurgisk Klinik eller anden læge.

Operationens holdbarhed

Hvor længe resultatet af en øjenlågsoperation holder, er individuelt og afhænger bl.a. af alder, elasticitet af huden, rygning, vægt m.v.

Hvor godt er resultatet af øjenlågsoperationer?

En øjenlågsoperation vil i høj grad friske dit udseende op. De personer du omgås, vil ofte nævne, at du ser mere frisk og udhvilet ud. Selvom de ofte ikke er klar over, hvad årsagen til denne ændring i dit ansigtsudtryk er. En øjenlågsoperation forandrer ikke øjnenes udseende totalt, men de ser måske lidt rundere og mere åbne ud. Nogle gange kan en tyngdefornemmelse fra de tunge øjenlåg forsvinde. Synet bliver ikke forandret. Det er ikke muligt at forandre øjnenes leje ved en øjenlågsoperation.

Hvornår kan man arbejde og træne igen?

Det er almindeligt at være borte fra arbejde i cirka en uge efter operationen, men dette er dog ikke et krav. Tunge løft og fysisk træning bør undgås de første par uger efter operationen.

Ring nu på 86 18 04 88 og hør mere.

Vi glæder os til at tale med dig!

Plastikkirurgisk Klinik – Din lokale klinik med fokus på tryghed, præcision og diskretion

Vi samler på tilfredse kunder  

Jeg kan kun rose dette fantastiske, professionelle sted, hvor du er i de bedste, tryggeste og dygtigeste hænder.
Tak til det søde personale. Jeg er dybt taknemlig for et SMUKT stykke arbejde.

I skal have mere end fem stjerner – Tak!

- Maria Micalizio

Jeg var for nylig "under kniven", og der blev arbejdet yderst professionelt. Inden jeg fik set mig om, var de færdige med indgrebet – og uden nogen smerter for mig! Der var også tid til at "joke" under behandlingen. 

En god oplevelse som absolut fortjener fem stjerner med pil opad!

- Carsten Fischer

Klinikken har et meget højt fagligt niveau. Jeg har selv fået lavet både mindre og større indgreb med yderst tilfredsstillende resultater. Jeg kan på det varmeste anbefale klinikken!
Her bliver du mødt med stor respekt, empati og omsorg, og føler dig hurtigt tryg både på et personligt plan og ved den faglige rådgivning. 

- Karin Pedersen

Læs flere udtalelser fra vores kunder på vores Facebook side